Infúziós terápiás kezelések

Kedves Betegünk!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Virág Egészség Központban működő Vérvételpontunkon 2017 októberétől már infúziós terápiás kezelésekre is lehetőség nyílik. Jelenleg Székesfehérváron és Fejér megyében a Vérvételpont az egyedüli olyan magán járóbeteg szakellátó, ami infúziós terápia végzésére a szükséges hivatalos szakhatósági engedéllyel rendelkezik.

Miért pont infúzió?

Ahhoz, hogy a megfelelő hatékonyságukat kifejthessék, pl. a szájon át szedett gyógyszereknek vagy vitaminoknak előbb fel kell szívódniuk, vagyis be kell kerülniük a véráramba. Ezzel szemben az infúziós terápia során a gyakran bizonytalan felszívódást megkerülve, közvetlenül a véráramba, intravénásan jutatjuk be a szükséges gyógyszert vagy vitamint a szervezetbe. Így ez egy rendkívül hatékony kezelés.

Bejelentkezés

A szakellátónkban végzett infúziós kezelések előnye, hogy ezek járóbeteg ellátás formájában, ambulánsan történnek.

Infúziós terápiás kezelések

Infúziós kezelés

Önnek csak az infúziós kezelés és egy rövid megfigyelési időszak erejéig kell nálunk tartózkodnia. Az infúziós terápia időtartama általában 30-90 perc, ami után Önnek a rendelőben még 10-15 percet pihennie kell. Az orvosi ajánlás alapján az infúzió lehet egyszeri, vagy kúraszerű (többszöri) ellátás. A kúraszerű infúziós ellátás legtöbbször 4-10 kezelésből áll, és általában heti 2-4 alkalommal kerül beadásra. Bizonyos esetekben később a kúra megismétlése is szükséges lehet, a tartós eredmény érdekében.

Ön kezelőorvosának javaslatára

A kezeléseket az Ön kezelőorvosának javaslatára, és néhány egyszerű vizsgálatot követően végezzük. Az infúziós terápia megkezdéséhez az alkalmazott infúziós készítmény típusát, dózisát és a kezelés időtartamát a kezelőorvos határozza meg. A kezelőorvos ezen felül az ellátással kapcsolatos esetleges kockázatokról és a kezelés elmaradásának veszélyeiről is tájékoztatja Önt.

Infúziós kezelés

Milyen esetekben?

Infúziós szolgáltatásainkat jelenleg elsősorban fül-orr- gégészeti indikációk (pl. szédülés, fülzúgás, akut zajártalom okozta halláscsökkenés stb.) esetében tudjuk ajánlani, de elvileg más lehetőségek is rendelkezésre állnak, amiről szakorvosainknál tájékozódhat. Tünetektől, illetve a betegségtől függően, a terápiához kapcsolódóan, egyéb gyógyszereket, vitaminokat, ásványanyagokat is ajánlhatunk az ellátás alatt betegeinknek.

Infúziós kezelés
Infúzió előtt

Hasznos tanácsok

A. A terápiára érkezést megelőzően általában nem kell semmilyen speciális előkészület. A rendes időben vegye be a szokásos gyógyszereit, étkezzen és fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot.

B.Az infúziós kezelést követően gépjárművet ne vezessen, balesetveszélyes munkát ne végezzen, mivel a beadott gyógyszerek az ehhez szükséges képességeket befolyásolhatják.

Pácienseink számára az infúziós kúra a hét minden munkanapján elérhető.

Bejelentkezés a következő telefonszámon lehetséges:
+36209604140

Kérjük, hogy az első bejelentkezéskor egyeztessen munkatársunkkal, hogy rendelkezik-e szakorvosi javaslattal, és a kezeléséhez megkívánt vizsgálatok megtörténtek-e, illetve hogy szükség esetén ezek mielőbbi pótlásában a segítségére lehessünk.

Őrizze meg egészségét, és gyógyuljon velünk sikeresen!